Freke Schellekens

Raadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Freke Schellekens. Naast het Raadswerk voor GroenLinks ben ik student. Ondanks dat ik in de fijne Bomenbuurt in Tilburg woon, studeer ik momenteel Geschiedenis in Rotterdam en Politicologie in Nijmegen, studies die helaas niet in Tilburg worden aangeboden. Hiervoor heb ik als communicatiemedewerker voor een branchevereniging van NGO’s gewerkt, wat zeer dankbaar werk is en waarbij ik veel kon leren over de koppeling tussen overheidsbeleid en het maatschappelijk middenveld. Toch besloot ik mijn tijd liever dichterbij huis te besteden en mijn bijdrage te leveren om lokaal een verschil te kunnen maken. Naast de werkzaamheden voor de gemeenteraad en uren studeren in de Lochal, breng ik mijn tijd het liefst door in de keuken of vooraan bij een concert. En anders in gezelschap van vrienden om lekker wat te drinken en bordspelletjes te spelen.

Waarom ben je raadslid geworden?

Het wonen als student in Tilburg, het hebben van een fijn netwerk, zelfstandig kunnen zijn en dankzij de kansen van onderwijs een toekomst kunnen bouwen heb ik lang als vanzelfsprekend gezien. Een basis die ieder mens hoort te hebben, maar wat nog lang niet altijd het geval is. Waar mijn gevoel voor gelijkheid en eerlijke kansen groeide, zag ik in Nederland een andere beweging. Dit heeft mij een aantal jaar geleden bewogen om mij aan te sluiten bij GroenLinks en om nu iets terug te doen voor de stad waar ik als inwoner zo van geniet.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Een Tilburg waar ieder kind gelijke kansen heeft om talent te ontdekken, op te groeien en te leren, maar daarnaast ook een stad waar iedereen zich veilig en gezien voelt. Het klinkt wellicht idealistisch, maar ik denk dat het realistisch is. Op deze manier zorgen we er samen voor dat er een nieuwe generatie komt, waar de wijk waar je opgroeit, wie je ouders zijn, op welke school je zit en welk leerniveau je hebt, geen onderscheid maakt in de kansen en vrijheden van de toekomst. Een uitdaging ligt voor Tilburg dan ook in het behouden van alle Tilburgers die hier opgroeien, leren en hun talent laten ontpoppen. Als dat lukt, zijn we al heel ver.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

De vijfsprong. Het liefst zit ik op het terras van de Spaarbank, waar je fijn van je af kunt kijken en de stad aan je voorbij kan zien razen. Allerlei mensen die op hun eigen manier door de stad bewegen, maar toch gebeurt er op het drukke punt vrijwel nooit een ongeluk. Een theatershow om vanaf het terras te aanschouwen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA