Karlijn Sol

Raadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Karlijn Sol, 26 jaar oud en woon sinds 2020 in de wijk Fatima met mijn vriend en onze twee katten. Naast het raadswerk ben ik marketingcoördinator en houd ik mij vooral bezig met alle online marketing activiteiten. Buiten het werk om ben ik met een camera in de hand of hardlopend door de stad en omgeving te vinden.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat er steeds meer beslissingen worden genomen binnen de lokale politiek die voor iedereen belangrijk zijn, van de woningen die gebouwd worden tot de zorg.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Het inzetten op gelijke kansen voor iedereen en een goede en fijne basis die niet altijd vanzelfsprekend is. Dat iedereen een groene en gezonde leefomgeving kan hebben met een passende woning en baan: daarvoor wil ik mij inzetten. In het bijzonder voor een circulaire economie, waarbij het belangrijk is om te kijken hoe we in Tilburg de banen en bedrijvigheid, opleidingen en innovaties nog beter op elkaar aan kunnen laten sluiten.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

De Piushaven, even het huis uit, een terrasje of diner. Maar ook Moerenburg niet vergeten, hardlopend is dat vaak toch mijn eerste bestemming.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA