Nermin Agovic

Raadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Nermin Agovic, ik woon bij Tilburg University en werk als bestuursadviseur bij de politie Oost-Nederland. Ik hou van voetbal, reizen en geniet van mooie natuur. Ik ben regelmatig te vinden in de sportschool.

Waarom ben je raadslid geworden?

Toen ik 13 jaar was, heb ik het oorlogsgebied in Bosnië en Herzegovina verlaten en ben ik naar Nederland gevlucht, naar Tilburg. In Bosnië leefden we drie jaar lang zonder stroom, water en voldoende eten. Bovendien werden we constant beschoten. En toen kwam ik naar Tilburg, een veilige plek. Dat is Tilburg nog steeds voor mij: een veilige plek. Mijn band met Tilburg kenmerkt zich doordat ik hier kans kreeg op een normale jeugd. Als nieuwkomer ben ik goed opgevangen door Tilburg en de Tilburgers. Hierdoor heb ik veel kansen gekregen om te groeien tot wat ik nu ben en daar ben ik dankbaar voor. Wat is er mooier dan iets terugdoen voor de stad?

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Armoedebestrijding, MBO-onderwijs en veiligheid hebben mijn aandacht. Ik wil discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt en op de woningmarkt aanpakken. Ik wil mensen met een migratieachtergrond meer betrekken bij het beleid en hun kansen vergroten op een succesvolle deelname aan de maatschappij.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plekken in Tilburg zijn de Oude Warande, het Dwaalgebied en de Spoorzone. Daarmee heb je de natuur, geschiedenis en een stukje nieuw Tilburg.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA