SCHOLEN

Wilt u uw leerlingen meer betrekken bij de (lokale) democratie? Het Tilburgse stadhuis staat structureel open voor educatieve programma’s voor scholen en andere groepen jongeren. In samenwerking met ProDemos bieden wij twee verschillende programma’s aan.

Democracity

Tijdens Democracity (elke vrijdag) bouwen de leerlingen samen aan een fictieve stad: gaan ze voor bedrijven of juist veel groen? Liever een groot ziekenhuis of toch een middelbare school? Het budget is beperkt dus helaas kan niet alles een plaats krijgen. Tijd dus om samen keuzes te maken. Het programma wordt gespeeld in de raadzaal van het gemeentehuis.

Meer weten over Democracity? Klik dan hier!

Klassenbezoek@Gemeentehuis

Tijdens Klassenbezoek@Gemeentehuis (elke woensdag) kruipen leerlingen/studenten in de huid van raadsleden en houden een raadsvergadering over een plan voor een popfestival. Mag er alcohol gedronken worden tijdens het festival? Moet de entree gratis zijn? Om het eens te worden over die keuzes richten de leerlingen/studenten verschillende politieke partijen op en gaan ze met elkaar in debat.

Meer weten over dit programma? Klik dan hier!

Reserveren?

Om uw bezoek te reserveren maakt u gebruik van ons reserveringssysteem via deze link. Heeft u nog geen account? Maak deze dan aan door onderaan de pagina op ‘Aanmelden als docent’ te klikken. De vervolgstappen wijzen zich dan vanzelf.

Nog vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u wellicht nog vragen heeft. Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via .

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA