Tilburgse bestuurders: Ineke Couwenberg

Leuk dat je de moeite neemt om wat meer te weten te komen over een raadslid, over mij! Want ik ben zoveel meer dan een foto op de poster.

Ik hou ervan om duidelijk te zijn, dat komt soms wel scherp over. Maar het gaat me om de inhoud. Ik wil mijn werk goed doen en daar hoort eerlijk zeggen hoe het zit en wat je er van vindt bij. Een rechte rug, niets beloven wat je niet waar kunt maken omdat een raadslid alle belangen moet afwegen. En dat duidelijk durven uitleggen.

Dat doe ik ook in mijn dagelijks werk. Ik werk vier dagen als marktmanager bij ABAB Accountants en adviseurs. Zakelijke dienstverlening dus maar ook een bedrijf wat al 100 jaar bestaat en wat van betekenis wil zijn. Voor mij de ideale combinatie.

Waarom mijn hond?
Hij is blij als ik thuis komt, zelfs als dat wat later is dan hij en ik graag hadden gewild. Want een raadslidmaatschap combineren met een baan kost best veel tijd. Bovendien vind ik het nog belangrijk om te sporten. Het vraagt discipline om dat te gaan doen, maar als ik geweest ben, geeft dat een goed gevoel. Het houdt me fit. Dat betekent dat ik niet veel thuis ben, terwijl dat mijn favoriete plek is.

Gelukkig hoef ik niet alleen voor hem te zorgen. Mijn partner en mijn kinderen zijn er net zo dol mee. Ik heb drie studerende kinderen, ze komen vrijwel elk weekend naar huis. Een thuis, een eigen plek, waar je je fijn voelt, iedereen zichzelf kan zijn en even niets hoeft. Ik hou ook van gezelligheid, hoe meer mensen, hoe meer vreugd. Bij ons is iedereen welkom, drinken we wat en kun je altijd mee eten. Ik gun iedereen zo’n plek!

Mijn partij?
Het CDA, de partij die het belangrijk vindt dat we omzien naar elkaar en gemeenschappen bouwen. We luisteren om de zorgen van onze inwoners te begrijpen. De enige manier om onze stad en de wereld om ons heen een beetje mooier te maken. Een keer koffie drinken kan altijd!

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA