Tilburgse bestuurders: Ivan Otten

Als ondernemer heb ik in 2014 mogen ervaren hoe het is om door omstandigheden alles kwijt te raken. Ik raakte mijn bedrijven en woonhuis kwijt en kwam met een burn-out in de wettelijke schuldsanering (wsnp). Gelukkig vond ik de kracht om mijn schouders eronder te zetten en te kiezen voor mijn zoon (2014) en mijn gezondheid.

Met initiatieven zoals NietSchuldig.nl probeer ik elke dag de wereld een stukje eerlijker te maken. Dit ontaarde in een initiatief waarin ik 45 gezinnen heb mogen begeleiden richting een schuldenvrij bestaan en zelfredzaamheid. Dit initiatief NettoLeven, is na diverse samenwerkingen, NietSchuldig.nl geworden om zo landelijk een uitweg te bieden voor mensen die in het web van regels en protocollen geen uitweg meer zien.

Ook heb ik het voorrecht om fractievoorzitter en gemeenteraadslid te zijn van de lokale politieke partij VoorTilburg.com. Met deze partij zetten we ons elke dag in voor de menselijke maat en bestaanszekerheid in de gemeente Tilburg. Iets wat “het systeem” elke dag verkoopt, maar niet waar kan maken door de bureaucratie die ze zelf creëert. Deze politieke functie zorgt ervoor dat ik de wegen binnen het systeem nog beter weet te bewandelen.

Via Mentorschap Midden- en West-Brabant ben ik vrijwillig extern mentor van meerdere cliënten in de Tbs-kliniek in het dorpje Zeeland waar ik altijd met veel plezier kom om me daar bezig te houden met ondersteuning en juridische vraagstukken. Met meerdere maatschappelijke ondernemers zet ik me bij Oxfam Novib in om ondernemers in het buitenland te voorzien van maatschappelijke oplossingen. Al deze initiatieven zijn een eer om aan te mogen werken. Wellicht tot binnenkort! Met menselijke maat, Ivan Otten

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA